AMEA-nın illik Ümumi yığıncağında Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin stendi nümayiş olunub Apr 30, 2015 | 05:26 / Maraqlı məlumatlar

Aprelin 29-da AMEA Rəyasət Heyətində AMEA-nın 2014-cü ildəki elmi və elmi-təşkilati fəaliyyətinə həsr olunmuş Ümumi yığıncağı keçirilib.

Tədbirdə Azərbaycan Respublikası Prezidenti Administrasiyasının rəhbəri, akademik Ramiz Mehdiyev, Prezident Administrasiyasının Humanitar siyasət məsələləri şöbəsinin müdiri, fizika-riyaziyyat elmləri doktoru Fatma Abdullazadə, AMEA-nın həqiqi və müxbir üzvləri, institut və təşkilatlarının direktorları, dövlət və ictimai təşkilatların nümayəndələri və KİV nümayəndələri iştirak ediblər.

Öncə iştirakçılar akademiyanın institut və elmi-tədqiqat müəssisələrinin elmi nailiyyətlərini əks etdirən sərgi ilə tanış olublar.

Sərgidə AMEA Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin əsas fəaliyyət istiqamətlərini əks etdirən stend də nümayiş etdirilib.

Stenddə 2014-cü il ərzində muzey əməkdaşlarının elmi-tədqiqatların nəticələrini əks etdirən əsər və kitablar, monoqrafiyalar, jurnal və bukletlər, impakt-faktorlu jurnallarda dərc edilmiş elmi məqalələr öz əksini tapıb.

Həmçinin muzeyin beynəlxalq əməkdaşlıq, elmi-kütləvi, elmi-təşkilati fəaliyyəti üzrə görülən işləri təqdim edən video çarx nümayiş olunub.