Beynəlxalq Muzeylər Gününün builki mövzusu açıqlanıb May 12, 2018 | 10:45 / Maraqlı məlumatlar

Mayın 18-də qeyd ediləcək Beynəlxalq Muzeylər Günü bu il “Hiperkommunikasiya dövründə muzeylər: yeni yanaşmalar, yeni auditoriyalar” mövzusuna həsr olunub.

www.icom.museum saytı xəbər verir ki, builki günün mövzusu muzeylərin ənənəvi auditoriyasını genişləndirmək üçün yüksək texnologiyaların rolunu vurğulamaqdır. Bu baxımdan kolleksiyaların rəqəmsallaşdırılması, sərgilərə multimedia elementlərinin əlavə edilməsi, sosial şəbəkələrdə təcrübə mübadiləsi məsələlərini qeyd etmək olar.

Beynəlxalq Muzeylər Günü Beynəlxalq Muzeylər Şurasının təşəbbüsü ilə 1977-ci ildə təsis edilib. Bu günün məqsədi muzeylərin cəmiyyətin həyatında nə dərəcədə mühüm rol oynadığını göstərməkdir. Qədim tarixə və zəngin mədəniyyətə malik [lk'mizd' d' bu bayram geniş miqyasda qeyd edilir.