Nizami muzeyinə virtual ekskursiyaların təşkili davam edir + Foto Apr 15, 2021 | 15:30 / Muzeyin qonaqları

AMEA Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyində dahi Azərbaycan şairi və mütəfəkkiri Nizami Gəncəvinin 880 illiyinə həsr olunmuş virtual görüşlərin keçirilməsi davam edir.

Aprelin 14-də keçirilən növbəti tədbirdə muzey əməkdaşları 264 saylı orta məktəbin müəllim və şagirdləri ilə Nizami Gəncəvi  ekspozisiyası üzrə virtual ekskursiya aparıblar.

Ekspozisiyanın qorunması, izahı və audio müşaiyətin təmini şöbəsinin baş laborantı Aygün Abbasquliyeva və Təhsil şöbəsinin baş mütəxəssisi Mehriban Vəliyeva məktəbin yuxarı sinif şagirdlərinə ekspozisiya zallarında nümayiş olunan süjetli xalılar, sənətkarlıq nümunələri, o cümlədən Nizami Gəncəvi yaradıcılığı barədə ətraflı məlumat veriblər.

Azərbaycan və rus dillərində aparılan ekskursiyaların əsas mövzusu “Xəmsə” hekayətlərinin müxtəlif tətbiqi sənət nümunələrində, rəssamlıqda inikası haqqında olub.