Muzeyin əməkdaşı “Nizami İli”nə həsr olunmuş videokonfransda iştirak edib May 08, 2021 | 11:51 / Konfranslar, İclaslar

AMEA Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin Qədim və Orta əsrlər Azərbaycan ədəbiyyatının tədqiqi və təqdimi şöbəsinin böyük elmi işçisi Gülnar Əqiq Nəriman Nərimanovun ev muzeyində keçirilən “Azərbaycan ədəbiyyatında Nizami Gəncəvi dünyası” adlı videokonfransda iştirak edib.

Dahi şair Nizami Gəncəvinin 880 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbirdə Tərtər rayonu Tarix Diyarşünaslıq Muzeyi və Türkiyə Respublikasındakı Azərbaycan Diasporunun nümayəndələri də iştirak ediblər.

Muzeyin əməkdaşı Gülnar Əqiq çıxışında Nizami muzeyinin yaranma tarixi, ekspozisiyanı bəzəyən müxtəlif sənətkarlıq nümunələri və şairin “Sirlər xəzinəsi” poemasının ideya xüsusiyyətləri barədə ətraflı məlumat verib.