Nizami muzeyində Mülki Müdafiə qüvvələrinin məşğələsi keçirilib + Foto May 12, 2022 | 11:22 / Konfranslar, İclaslar

AMEA Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyində Mülki Müdafiə qüvvələrinin növbəti məşğələ toplantısı keçirilib.

“Fövqəladə hadisələrin nəticələrinin aradan qaldırılması zamanı Mülki Müdafiə orqan və qüvvələrinin idarə edilməsinin təşkili” mövzusunda aparılan məşqin əsas mövzusu muzey əməkdaşlarına fövqəladə hadisələr zamanı davranış qaydalarını təlim etmək olub.

Nizami muzeyinin Fövqəladə Hallar Komissiyasının sədri İlqar Hacıyev və muzeyin Mülki Müdafiə qərargahının sədri İkram Səmədovun rəhbərliyi ilə aparılan məşq toplantısında təbii fəlakətlər zamanı xilasetmə və digər operativ işlərlə bağlı tədbirlər yerinə yetirilib. Məşq zamanı muzeyin rəhbər heyətinin xilasetmə, ilk tibbi yardım göstərmə, ictimai asayişi qoruma və yanğınsöndürmə bacarıqları yoxlanılıb, mülki hazırlıq bacarığını  təlim edən xüsusi ədəbiyyatlardan istifadə qaydaları göstərilib.