“Vətənim” verilişinin növbəti buraxılışı istedadlı şair və dramaturq Tahir Rasizadənin yaradılıcığına həsr olunub Avg 09, 2022 | 12:02 / Müsahibələr, çıxışlar

Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin direktoru, akademik Rafael Hüseynovun təqdimatında “Mədəniyyət” kanalında “Vətənim” verilişinin növbəti buraxılışı yayımlanıb.

Verilişdə Azərbaycanın böyük ədibi Hüseyn Cavidin qardaşı oğlu, istedadlı şair və dramaturq Tahir Rasizadənin həyat və yaradılıcığından bəhs edilib.

Akademik Rafael Hüseynov Tahir Rasizadənin ağır repressiya illərində Cavid ailəsindən məhəbbətini, sevgisini əsirgəmədiyini deyib, onun Ərtoğrul Cavidlə dostluq əlaqələrindən bəhs edib. Qeyd edib ki, Tahirin yadigarı Artur Rasizadə də atasının bu ailəyə olan sədaqətini davam etdirmişdi.

Cəmi 35 il ömür yaşamış Tahir Rasizadənin bədii yaradıcılığından danışan akademik Rafael Hüseynov onun şeirlərinin ahəngdarlığı, obrazların və ifadə tərzinin yeniliyi ilə seçildiyini diqqətə çatdırıb.

Qeyd olunub ki, Tahir Rasizadə 1942-ci ildə Böyük Vətən müharibəsində, Kerç uğrunda döyüşdə həlak olmuşdur.

Verilişi buradan izləyə bilərsiniz.