Muzeydə “Elmi məqalələrin yazılması, jurnal seçimi və çapa təqdim edilməsi üçün praktik tövsiyyələr” adlı seminar keçirilib Yan 15, 2021 | 12:34 / Konfranslar, İclaslar

AMEA Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin Gənc alim və mütəxəssislər şurasının təşkilatçılığı ilə muzeyin yeni doktorant və dissertantları üçün akademik yazı ilə bağlı praktik tövsiyyələri ehtiva edən “Elmi məqalələrin yazılması, jurnal seçimi və çapa təqdim edilməsi üçün praktik tövsiyyələr” adlı onlayn seminar keçirilib.

İclası giriş sözü ilə açan Gənc alim və mütəxəssislər şurasının sədri Dilbər Hüseynova 2020-ci ildə şuranın təşkilatçılığı ilə baş tutan tədbirlərin, eləcə də üzvlərin fərdi şəkildə gördüyü işlər barədə hesabatların qənaətbəxş olduğunu bildirib. O, qeyd edib ki, COVID-19 pandemiyası səbəbindən ənənəvi iş rejimi olmamasına baxmayaraq, muzeyin gənc alimlərinin yerli və xarici jurnallarda məqalə çapı, beynəlxalq və yerli konfranslarda iştirakı ötən ildə də yetərli olub: Gənc alimlərin, xüsusən də yeni qəbul olan doktorant və dissertantların aktivliyini daha da artırmaq, elmi nəşrlərini bir qədər də sürətləndirmək üçün praktik xarakterli maarifləndirici seminar keçirilməsi qərara alınıb”.

Tədbirdə əsas məruzəçi olaraq çıxış edən Gənc alim və mütəxəssislər şurasının üzvü, fəl.ü.f.d. Kəmalə Nuriyeva lazım olan ədəbiyyatın toplanması, elmi məqalənin yazılması, düzgün jurnalların seçilməsi və çapa təqdimi ilə bağlı praktik metodlarla bağlı tövsiyyələrini çatdırıb.

Seminarda onlayn rejimdə işləyən ölkə kitabxanaları, “Google Scholar”, “ORCİD” kimi beynəlxalq platformalardan istifadə imkanları müzakirə edilib.

Sonda doktorant və dissertantların sualları şuranın təcrübəli üzvləri tərəfindən cavablandırılıb.