Türkiyə Cümhuriyyətinin ombudsmanı Yahya Akman muzeyin qonağı olub + Foto Okt 25, 2022 | 15:43 / Muzeyin qonaqları

Bu günlərdə ölkəmizdə Asiya Ombudsmanlar Assosiasiyası (AOA) və İslam Əməkdaşlıq Təşkilatı Ombudsmanlar Assosiasiyasının (İƏT OA) iclasları keçirilib. Azərbaycanla yanaşı, Yaponiya, İndoneziya, Honq-Konq, İran, Pakistan, Türkiyədən olan ombudsmanlar və insan hüquqları təsisatlarının rəhbərləri iştirak ediblər. Tədbirlərdə iştirak edən  Türkiyə Cümhuriyyətinin təmsilçisi Ombudsman, Şanlıurfa millət vəkili Yahya Akman bir neçə nümayəndə ilə birlikdə Azərbaycan ədəbiyyatını və mədəniyyətini əks etdirən Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin qonağı olub.

Muzeyin Ekspozisiyanın qorunması, izahı və audio müşaiyətin təmini şöbəsinin böyük elmi işçisi, fil.ü.f.d. Sevinc Heydərova qonaqları muzeyin zəngin ekspozisiyası ilə tanış edib, onları maraqlandıran eksponatlar haqqında ətraflı məlumat verib.

Ekspozisiyanı böyük maraq və heyranlıqla seyr edən Yahya Akman muzeyin "Rəy kitabı"na ürək sözlərini yazıb. Nizami muzeyində olmaq fürsətinin yarandığını ifadə edən qonaq öz rəyində Azərbaycan-Türkiyə qardaşlığını vurğulayıb, ekspozisiyanın təqdim və təbliğini xüsusi qiymətləndirib.