Nizami Muzeyinin əməkdaşları Şəhidlər xiyabanını ziyarət ediblər Yan 19, 2023 | 15:19 / Mühüm hadisələr

20 Yanvar faciəsi xalqımızın öz müstəqilliyi və suverenliyi uğrunda apardığı mübarizə tarixinin qəhrəmanlıq salnaməsidir. Bu faciədən 33 il ötür. 20 Yanvar faciəsinin ildönümü ilə əlaqədar Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin bir qrup əməkdaşı Şəhidlər xiyabanını ziyarət edib, onların əziz xatirəsini ehtiramla yad edib.

Muzey əməkdaşları 20 Yanvar şəhidlərinin, Birinci Qarabağ müharibəsi şəhidlərinin, o cümlədən 1918-ci ildə Bakının bolşevik-daşnak qüvvələrindən xilası uğrunda vuruşaraq şəhid olmuş türk hərbçilərinin məzarları üzərinə gül dəstələri qoyublar.