Nizami Muzeyində Mülki Müdafiə Qərargahının növbəti təlim məşqi keçirilib + Foto Mart 17, 2023 | 16:14 / Konfranslar, İclaslar

17 martda Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyində «Fövqəladə hadisələrin nəticələrinin aradan qaldırılması zamanı Mülki Müdafiə və qüvvələrinin idarə edilməsinin təşkili» mövzusunda Rəhbər heyətin mülki müdafiə məşqi keçirilib.

Təlim məşqinin keçirilməsində əsas  məqsəd Rəhbər heyətin mülki müdafiə vəziyyətinin yoxlanılması olub.

Hazırlıq mərhələsində, məşqin təşkili və keçirilməsi haqqında muzey rəhbərinin əmri verilərək fəaliyyət planı tərtib olunmuş, rəhbər heyətin, MM qüvvələrinin komandir-rəis heyətinin və fövqəladə hallar komissiyası üzvlərinin iştirakı ilə bir sıra təşkilati tədbirlər görülmüşdür.

Rəhbər heyətin mülki müdafiə məşqinin gedişi zamanı MM qüvvələri  komandir-rəis heyətinin xilasetmə, ilk tibbi yardım göstərmə, ictimai asayişi qoruma və yanğınsöndürmə sahələrindəki fəaliyyəti yoxlanılmışdır.