Təhsildə Yeni Çağırışlar IV Beynəlxalq Forumunun iştirakçıları Nizami Muzeyinin qonağı olublar + Foto Okt 07, 2023 | 11:37 / Muzeyin qonaqları

Təhsildə Yeni Çağırışlar IV Beynəlxalq Forumunun iştirakçıları Nizami Gıncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin qonağı olublar.

Ziyarətçilər arasında Azərbaycanın elm və təhsil nümayənd­ələri ilə yanaşı, Tür­kiyənin tanınmış elm xadimi, “Maya” məkt­əblər şəbəkəsinin ya­radıcısı, 2018-202­1-ci illərdə Türkiyə­nin milli təhsil naz­iri vəzifəsində çalı­şmış Ziya Selçuk və xanımı Rəna Sel­çuk, eləcə də T-N­etwork təhsil işçilə­rinin təcrübə və kom­munikasiya platforma­sının rəhbəri, Yaxın Doğu Universitetinin Təhsilin idarəolun­ması üzrə təqaüdlü doktorantı Cəfər Məsi­mi də olub.

Qona­qları ekspozisiya ilə muzeyin əməkdaş­ı, filologiya üzrə fəlsəfə doktoru Sevinc Heydərova tanış ed­ərək onlara bu mədəniyyət ocağının tarixi haqqında ətraflı məlumat verib.

Ziyarətçilər muzeydə qədim dövrdən müasir dövrədək olan ədəbi prosesləri özündə əks etdirən eksponatlar, eyni zamanda, yazıçı və şairlərə aid xatirə əşyaları ilə tanış olublar.

“40 dəfə söyləm­işəm", "Təhsil psixo­logiyası", "Həyatın içindəki tədris proq­ramı", “Bölünmüş dü­nya" və digər kitabla­rın müəllifi olan pr­ofessor Ziya Selçuk Azərbaycan ədəbiyyatı ilə tanışlığından məmnunluğunu bildirə­rək muzeyin rəy kita­bına bu sözləri yazıb: “ Bu gün Bakı­da bir həyatın və ya­şanmış həyatımın xar­iqüladə atmosferini yaşadım. Atalarımızın sənətə və mədəniyy­ətə dair möhtəşəm mi­rasını qürur və sevi­nclə izlədim. Bu möh­təşəm muzeyin qurulm­asında əməyi olan hər kəsə bütün qəlbimlə təşəkkür edirəm. Həyatım boyunca burda keçirdiyim zamanın xoş anlarını xatırla­yacağam”.