Nizami Muzeyinin Aran regional filialında ədəbi söhbətlər ətrafında dəyirmi masa təşkil edilib + Foto Okt 27, 2023 | 10:16 / Konfranslar, İclaslar

Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin Xaqani Şirvani adına Aran regional filialında Kürdəmir Regional Asan Xidmətin kollektivi ilə birgə ədəbi söhbətlər ətrafında dəyirmi masa təşkil edilib.

Öncə  qonaqlar  muzeyin zəngin ekspozisiyası və regionda yaşayan yazarların kitablarından ibarət sərgi ilə tanış olublar. Muzeyin əməkdaşları Asan Xidmətin kollektivinə Azərbaycanın mədəni irsi, qədim tarixi, eləcə də klassiklərimiz barədə ətraflı məlumat verərək onları müxtəlif mədəniyyət nümunələri, rəsm və heykəltaraşlıq əsərləri ilə tanış ediblər.

Sonra  görüş dəyirmi masa ətrafında davam etdirilib. Muzeyin müdiri, filologiya üzrə fəlsəfə doktoru Yaqut Bahadurqızı Azərbaycan ədəbiyyatının müxtəlif mərhələlərindən danışaraq bir çox yazıçı və şairlərimizin həyatı haqqında maraqlı məqamlara toxunub, onların yaradıcılığının ən mühüm özəlliklərini, ədəbiyyatımıza gətirdikləri yenilikləri diqqətə çatdırıb. Yaqut Bahadurqızı yerli yazarların əsərləri haqqında da qonaqlara məlumat verib.

Görüşdə, həmçinin bir çox ədəbi janrlar haqqında söhbət açılıb, hər bir yazıçının ayrı-ayrılıqda yaradıcılığının əsasını təşkil edən janrlar qeyd edilib.

Müzakirə əsnasında qonaqları maraqlandıran suallar cavablandırılıb, onlar muzeyin rəy və təkliflər kitabına ürək sözlərini yazıblar.