“Science City” yaşayış kompleksinin ətrafında iməcilik və ağacəkmə aksiyası keçirilib Apr 19, 2018 | 15:48 / Mühüm hadisələr

Bu gün ölkəmizdə həyata keçirilən sosial-iqtisadi islahatların əsas məqsədlərindən biri də ətraf mühitin mühafizəsi, insanların rahat yaşayışını yüksək səviyyədə təmin etmək və sağlam gələcək üçün lazımi şəraiti yaratmaqdır. Bu məqsədlə ölkədə yaşayış komplekslərinin abadlaşdırılması, ekoloji vəziyyətin yaxşılaşdırılması üçün geniş bir hərəkata start verilib.

Aprelin 19-da Abşeron rayonu Saray qəsəbəsində inşa edilən “Science City” yaşayış kompleksinin ətrafında iməcilik və ağacəkmə aksiyaları keçirilib. Aksiyada AMEA-nın İşlər İdarəsiAzad Həmkarlar İttifaqı, eləcə də akademiyanın digər elmi müəssisə və təşkilatlarının nümayəndələri və Gənc Alim və Mütəxəssislər Şurasının üzvləri iştirak ediblər.

Onlar öncə “Science City” yaşayış kompleksində aparılan tikinti və abadlaşdırma işləri ilə tanış olublar. Bildirilib ki, ekoloji təmiz ərazidə yerləşən kompleksdə müvafiq sosial infrastrukturun yaradılması, həmçinin ictimai iaşə, məişət, məktəb, uşaq bağçası və digər xidmət obyektləri üçün qeyri-yaşayış sahələrinin istifadəyə verilməsi nəzərdə tutulur.

Sonra təşkil edilmiş ekoloji aksiyada şam, sərv kimi ağaclar daxil olmaqla, 700-dən çox ağac əkilib, ərazidə təmizlik işləri aparılıb, yaşıllaşdırma və ətraf mühitin sağlamlaşdırılması kampaniyaları çərçivəsində  bir sıra tədbirlər həyata keçirilib.

Məlumat üçün qeyd edək ki, AMEA əməkdaşlarının mənzil şəraitinin yaxşılaşdırılması məqsədilə tikilən “Science City” yaşayış kompleksinin həyəti və ətrafında böyük parkların salınması, 1, 2 və 3 otaqlı mənzillərin müasir dizaynda və yüksək keyfiyyətlə tikilməsi planlaşdırılır.